Rakennustarkastusyhdistys RTY ry

Ennakoivaa, lisäarvoa tuottavaa ohjausta ja huolehtimista kestäväksi, turvalliseksi ja terveelliseksi rakennettavassa Suomessa.

Yhdistys toimii kuntien rakennusvalvontahenkilöstön välisenä yhdyssiteenä, työskentelee rakennusvalvontaan kuuluvien eri alojen ja työmuotojen kehittämiseksi ja yhdenmukaistamiseksi sekä jäsentensä ammatillisen kehityksen edistämiseksi. RTY:n jäsenmäärä vuoden 2023 lopussa oli 699 henkeä.

Tutustu toimintaan:

Rakennustarkastusyhdistys RTY ry  yleisesite

Rakennustarkastusyhdistyks RTY:n säännöt

RTY:n äänestys- ja vaalijärjestys

RTY:n strategia 2023 – 2026

Rakentamislain korjaussarja kommentoitavaksi alkuvuodesta

Rakentamisluvan yhteydessä vaadittavien tietojen laajuutta rajataan, ja rakentamisluvan käsittelylle säädettäisiin kolmen kuukauden määräaika. Helsingissä, Turussa ja Vantaalla käytössä olleen rakennuslupakäsittelyä nopeuttaneen kokeilulain käytäntöjä esitetään pysyviksi ja laajennettavaksi koko maahan.