AJANKOHTAISTA

Vastavalittu johtokunta esittäytyy Rakennustarkastuspäivien iltatilaisuudessa. Lavalla: Risto Levanto, Pekka Seppälä, Paula Frank, Tiina Reponen, Jukka Hyttinen, Päivi Salminen, Leena Salmelainen, Jouni Vastamäki, Petri Perkiömäki, Markku Aro ja Leena Jaskanen.
Kuva: Matti Karjanoja

Rakennustarkastusyhdistys RTY ry:n uusi johtokunta valittiin Lappeenrannassa järjestetyssä vuosikokouksessa 23.3.2022. Vaalitoimikunnan esityksen mukaisesti yhdistykselle valittiin myös uusi puheenjohtaja Risto Levanto. Varapuheenjohtajana jatkaa Leena Salmelainen.

Yhdistyksen tuore puheenjohtaja sekä johtokunnan vaihtunut kokoonpano esittäytyvät vastaamalla muutamaan omaan työ- ja yhdistysrooliin liittyvään kysymykseen.

Risto Levanto

RTY:n puheenjohtaja, rakennusvalvontapäällikkö,
Vantaa

1. Mikä rakennusvalvontatyössä juuri sinua kiinnostaa?

Mahdollisuutta seurata rakentamista varsin monipuolisesti, vaikuttaa ja kehittää tulkintoja ja prosesseja ja näiden kautta toivottavasti mahdollistaa kestävää rakentamista. Kestävällä tarkoitan laajasti kestävyyttä; sopeutumista kaupunkikuvaan, muuntojoustavuutta, hiilitasetta jne.

2. Minkä koet suurimpana epäkohtana tai mikä eniten harmittaa omassa työssäsi?

Viranomaistyössä harmittaa se, että työkalut varsinkin työmaavalvonnan ongelmatapauksissa ovat varsin työläitä ja hitaita (toki ymmärrän, että mielivaltaisuuden välttämiseksi näin on). Yleisesti harmittaa koko rakennusalan puolesta ne toimijat, jotka pikavoittojen toivossa ovat valmiita kyseenalaisiin ratkaisuihin ja toimintamalleihin.

3. Nimeä tähän mennessä suurin työhön liittyvä haaste?

Kait sellainen mitä maaliin asti ei ole saanut…Helsingissä vuonna -90 aloitettu paritalo, joka vieläkin kesken…

4. Toiveita yhteistyöhön ja työskentelyn näkökulmiin johtokunnassa?

(kts. vastaus 6)

5. Mitkä ovat keskeisimmät ajatuksesi yhdistyksen strategian suuntauksiksi ja sitä kautta yhdistyksen jäsenmäärän kasvattamiseksi?

Johtokunta päivittää strategiaa loppukesällä. Muuttuva lainsäädäntö ja sen tulkinnat ja jalkautus on varmasti listalla. Miten saada/mahdollistaa jäsenistön osallistaminen sähköisiä järjestelmiä käyttäen. Alueellinen ja/tai teemallinen toiminta.

6. Olet toiminut pitkään Rakennustarkastusyhdistyksen johtokunnassa – millaista tiimiä toivot puheenjohtajakautesi johtokuntaan?

Vaalitoimikunta on tehnyt hyvää työtä ja esittänyt vuosikokoukselle sekä maantieteellisesti että ammatillisesti monipuolisen johtokunnan. Toivon johtokunnalta rohkeita avauksia, ideoita, toimintamalleja. Ja vastaavasti avointa suhtautumista kun joku näin tekee. Vaikka nyt jo tehdään asioita hyvin, voi olla, että vieläkin parempaan pystymme 😊

7. Mitä toiveita sinulla on ry-lehden tuleviin linjauksiin?

Huomioidaan jäsenkuntaa laajalti. Kiinnostusta on niin arkkitehtuuriin, kaupunkikuvaan, rakenne- ja talotekniikkaan, juridiikkaan. Uudet Topten-kortit, säännöllinen esittely.

Onko mahdollista kehittää (jäsenille) jotain spessua – keskustelua tms.?